Taloushallinnon oppaasta apua yhdistyksille ja pienosuuskunnille

Oppaan tarkoituksena on taata kaikille yhdistyksille ja osuuskunnille toimiva taloudenhoito koosta ja luonteesta riippumatta. Se on suunnattu erityisesti aloitteleville yhdistyksille ja osuuskunnille. Nimessä esiintyvällä ”pienosuuskunta”-sanalla viitataan korkeintaan mikroyrityksen kokoisiin osuuskuntiin.

Julkaisu toimii hyvänä muistilistana ja käsikirjana yhdistyksen taloudenhoitajille ja hallituksen jäsenille. Siinä avataan muun muassa kirjanpitoa, talouden suunnittelua, verotusta sekä palkanmaksu ja palkkahallintoa. Opas täydentää aiemmin KSL-opintokeskuksen julkaisemaa Eurot ojennuksen — Yhdistyksen talousopasta.

Tekstin ovat kirjoittaneet Jarkko KallioSini Niva ja Jenni Uljas. Graafisen ilmeen on suunnitellut Niko Peltokangas.

Oppaan tuottamista on tukenut Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.

> Lataa Taloushallinnon opas yhdistyksille ja pienosuuskunnille

> Tilaa painettu Taloushallinnon opas yhdistyksille ja pienosuuskunnille