Tekemiseniloa etsimässä

KSL-opintokeskus järjesti Rohkeutta tekemiseen -koulutuksen Forssan elintarviketyöläisille. Tavoitteena oli palauttaa mieliin sama into, joka vei heidät mukaan ammattiosaston toimintaan.  

Päivä alkoi luovalla työllä, kun osallistujat suunnittelivat ryhmissä mainosjulisteita osastolleen. Kaikki saivat vapaasti visioida, mikä on toiminnan ydin ja mitkä sen tavoitteet. 

– Koulutuksesta jäi hyvä fiilis kaikille. Ideasta oli helppo saada kiinni, ja osallistumiseen oli matala kynnys, kehuu ammattiosaton jäsen Janne Nieminen.  

Julisteiden esittelyssä osasto keskusteli syntyneistä ajatuksista, ja pohti yhteisvoimin keinoja niiden toteuttamiseksi. Tavoitteena on, että haaveista tulisi pian totta.  

 – Kaikki saivat puhuttua suunsa puhtaaksi. Ammattitaitoinen kouluttaja oli omiaan viemään keskustelua sujuvasti eteenpäin, Nieminen jatkaa.  

Koulutuksessa nostettiin esiin jokaisen osallistujan osaamista ja vahvuuksia. “Minuuden markkinoilla” tehtiin vaihtokauppaa ominaisuuksilla ja kuvaavilla sanoilla. Tarkoitus oli löytää mahdollisimman paljon asioita, jotka kuvaavat osallistujaa itseään. Päästiinpä tehtävien myötä kehumaan kaveriakin.  

– Koulutuksen ajatus ja tavoite on herättää innostusta ja halua toimia omassa ammattiosastossa. Harjoitukset ja niiden herättämä keskustelu auttavat hyödyntämään omaa osaamista ja vahvuuksia toiminnassa. Ryhmästä riippuen teemme lopuksi osallistumisen portaat jäsenelle tai toiminnan portaat osastolle yhteisesti, kertoo kouluttaja Krissu Sirola-Korhonen 

– Mielestäni tällä konseptilla olisi paljon annettavaa muillekin kuin vain ammattiosastoille. Esimerkiksi puolueosastoille tai mille tahansa aatteelliselle järjestölle, summaa Janne Nieminen.  

Teksti: Alex Day & Krissu Sirola-Korhonen

Kuvat: Krissu Sirola-Korhonen 

Kysy lisää Rohkeutta tekemiseen -koulutuksesta koulutustuottaja Krissu Sirola-Korhoselta: krissu.sirola-korhonen@ksl.fi tai 040 684 1313 

 KSL-opintokeskus tarjoaa tilauskoulutusta järjestöille ja muille organisaatioille.  KSL-kurssituki on sekä pedagogista tukea kurssin suunnitteluun että taloudellista tukea kurssin kulujen kattamiseen.

> Tutustu KSL-opintokeskuksen koulutuskalenteriin